• Goda produkter med få kalorier
  • Snabba leveranser
  • Säker betalning med Klarna
Close

Du är inte ensam om att ha svårt att komma igång med träningen. Drömmer du mardrömmar om att gå till gymmet och får du kallsvettningar bara av tanken att kränga på dig träningsbyxorna och ställa dig på löpbandet? Det behöver inte vara så. Ta ett steg i taget och börja med små lätta övningar för att komma igång. Och glöm inte att ge dig själv en stor applåd för dina framgångar oavsett om de är små eller stora.

Här är ett snabbt kom-igång-träningspass som du lätt kan utföra hemma eller på gymmet.

Börja med att gå en promenad, lätt löpning eller ställ dig på träningsbandet/crosstrainern/cykeln i 15 minuter för att värma upp. Du ska bli varm och få ökad puls. Sen går du genom de sex övningar som du ser på bilden ovan. Börja lätt med 6 repetitioner av vardera övning (1-6) och öka sedan successivt antal repetitioner och varv.

1. Knäböj
Ställ dig axelbrett isär med fötterna. Fokusera på en punkt rakt framför dig. Höj armarna i 90 grader framför dig och böj benen till en 90 graders vinkel. Upprepa 6 gånger. Andas ut när du går ner och in när du går upp.

2. Armhävningar på knä
Placera händerna axelbredd isär på golvet. Böj benen i 90 grader och håll upp fötterna från golvet. Spänn magen och böj armarna. Upprepa 6 gånger. Andas ut när du går ner och in när du går upp.

3. Situps
Placera fötterna höftbredd isär på golvet. Håll ner svanken i golvet och placera händerna bakom nacken. håll ut armbågarna, fokusera på en punkt ovanför knäna och lyft upp överkroppen. Upprepa 6 gånger. Andas ut när du går upp och in när du går ner. Tänk på att hålla ner svanken i golvet under hela övningen, att andas och att rörelsen ska vara lika långsam upp som ner.

4. Rygglyft
Lägg dig raklång med näsan ner mot golvet, placera händerna bakom nacken, lyft armbågarna och överkroppen från golvet. Tänk på att ha blicken rakt ner i golvet, håll ner fötterna och benen mot golvet under hela övningen och andas ut när du går upp och in när när du går ner. Upprepa 6 gånger.

5. Plankan
Lägg dig raklång med näsan ner mot golvet, böj benen i 90 grader och håll upp fötterna från marken, böj armarna och lägg hela tyngden på underarmarna. Spänn kroppen och se till att kroppen är rak från toppen av huvudet ner till dina knäveck. Titta ner i golvet och stå så i 20 sekunder. Detta är den jobbigaste övningen men tänk på att den tränar hela kroppen. När du känner att du behärskar “plankan” på knä (rekommenderat att hålla ställningen i ca 30 sekunder) kan du avancera till att utföra “plankan” på tå.

6. Kissande hunden
Sista övningen! Nu ska rumpan och ryggen tränas. Ställ dig på alla fyra, axelbrädd isär med händerna och höftbredd isär med knäna. Lyft ena benet rakt upp bakom dig, spänn tån. Andas ut när du lyfter upp och in när du släpper ner. Spänn ryggen så den är rak under hela övningen. Upprepa 6 gånger för varje ben.

Nu har du startat med träningen. Peppa dig själv att du kommit så här långt och att du nu klarar att fortsätta!

POPULÄRA PRODUKTER

RELATERADE BLOGGINLÄGG

Tack för din anmälan!

Close
Få erbjudanden först och 15% rabatt
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!