• Goda produkter med få kalorier
  • Snabba leveranser
  • Säker betalning med Klarna
Close

Just nu finns det mycket svamp i skogen och förutom att svamp är gott kan själva plockningen av dem göras till ett träningspass för både kropp och själ.

Kantareller, Karl Johan och Skogschampinjon är bara några populära svampar man kan hitta i våra svenska skogar och som man kan laga många goda rätter på. Paj men blandad skogssvamp, stekta kantareller på rostat bröd eller pasta med stekt svamp är bara några av de läckerheter man kan göra med svamp.

Nu till själva plockningen av svampen som, om man vill, kan göras till ett träningspass för båda kropp och själ. Här kommer några tips på hur du gör din svampplockning till mer än bara en härlig dag i skogen.

  1. Ta på dig ett par rejäla stövlar som förutom att skydda mot bett och skrapsår är ganska tunga och gör att du får jobba lite extra för att ta dig fram i skogen.
  2. Ta inte den enkla vägen utan ge dig in i den snåriga och svårframkomliga skogen. Kliv över eller kryp under nedfallna träd, hoppa över älvar, gå upp och ner för backar, korsa mellan träden och håll ett högt tempo. Förutom att bli rejält svettig kommer du antagligen komma till platser ingen annan varit på vilket kan vara det perfekta gömstället för svamp.
  3. Bär ryggsäck med dagens fika och få en extra tyngd att bära på.
  4. När du är djupt inne i skogen, stanna upp och njut av lugnet och skogens alla ljud. Slut ögonen och slappna av och ge dig själv en stund av stillhet och chans till avkoppling för både kropp och själ.

Men se upp med vad du stoppar i svampkorgen. Det finns en mängd giftiga svampar som inte alltid är lätta att känna igen. De svampar som står för de allvarligaste svampförgiftningarna i Sverige är vit flugsvamp, lömsk flugsvamp, toppig giftspindling och gifthätting. Det är därför att rekommendera att alltid ta med en svampbok även fast du är säker på att du ser skillnaden på vad som är en giftig svamp och inte.

POPULÄRA PRODUKTER

RELATERADE BLOGGINLÄGG