low carb muffins

LCHF glutenfria muffins

Detta är ett recept på LCHF eller low carb muffins gjorda på mandelmjöl som är både glutenfria och med hög proteinhalt. Receptet räcker till 8 portioner och tar bara en halvtimme att göra. Detta är perfekta bakverk för dig som följer LCHF-diet, lågkaloridieter eller helt enkelt vill baka glutenfria muffins.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner: 8
Tillagningstid: 00:50:00
Kcal: 190

Low carb (LCHF) muffins:

  • 3 ägg
  • 2 dl turkisk yoghurt 100%
  • 3,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl stevia *
  • 1,5 tsk apelsinskal
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 1,5 krm salt
  • 0,5 tsk bakpulverv

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör ägg och turkisk yoghurt till en smidig smet.
  3. Skala apelsinskal och lägg till i smeten. Tillsätt alla torra ingredienser och rör om.
  4. Sprid degen i muffinsformar.
  5. Stek i mitten av ugnen i 35 minuter.
  6. Ta ut och låt dem vila innan de serveras.
  7. Kan frysas ner.

Näringsinformation

Per portion::
Kalorier:
 190,4
Fiber (g):
2.1
Proteiner (g):
 8
Fett (g):
 15,4
Kolhydrater (g):
 5
Socker (g):
2,3

 

 

 

Vad tycker du om receptet?

(0 Recensioner)
Din recension

Bästsäljare