• Goda produkter med få kalorier
  • Snabba leveranser
  • Säker betalning med Klarna
Close

Att träna utomhus känns kanske inte så lockade när kylan och mörkret nu gör sitt intåg över landet. Har du inte tid eller möjlighet att ta dig till ett gym? Då kan ett hemmagym vara något för dig.

Här kommer ett förslag på program du kan göra hemma. Det mesta du behöver för att ta dig igenom detta träningspass finns att hitta i hemmet och vi kan garantera att du kommer bli rejält svettig.
Uppvärmning
Börja med att värma upp 15 min. Höj pulsen genom att hoppa hopprep, spring på stället med höga knän eller spring upp och ner i en trappa om du har det. Håll på utan stopp i 15 min eller tills du känner dig uppvärmd.

Alla övningar nedan ska upprepas 3×15 gånger med en minuts vila emellan (om inget annat anges).

Ben
Gör benböj och utfall och använd gärna tyngder i händerna. Plocka av saker du har hemma som exempelvis två kassar med böcker. Avsluta med 10 upphopp där du böjer benen och nuddar golvet med händerna för att sedan hoppa upp med händer över huvudet.

Rygg
Lägg dig på magen och placera händerna vid öronen. Ha ben och fötter kvar mot golvet och lyft därefter överkroppen från golvet.

Rumpa
Lägg dig på rygg med böjda knän och fötterna cirka en halvmeter från rumpan. Lyft därefter rumpan och höfterna uppåt så högt du kan och knip ihop skinkorna. Sänk ner rumpan och höj sedan igen.

Triceps

Använd dig av en stol eller soffan och sätt händerna på kanten med ryggen mot stolen/soffan. Ha benen så långt ifrån kroppen som du orkar och sänk ner dig själv mot golvet och tryck dig därefter uppåt. Tänk på att alltid ha ryggen nära stolen/soffan och om det blir för tungt flyttar du benen närmare dig.

Biceps
Här kan du återigen använda dig av kassar med böcker eller kanske mjölkpaket beroende på hur tungt du orkar lyfta. Håll tyngderna i händerna och lyft underarmen till händerna når brösthöjd. Vänd då nedåt och låt armarna sträckas ut helt. Tänk på att endast röra underarmen och att övriga kroppen är stilla.

Mage och bålstabilitet
Lägg dig på golvet och placera händerna vid öronen och fötterna nära rumpan. Lyft överkroppen från golvet och håll magen spänd både på vägen upp och ned. Avsluta med att ställa dig i plankan, antingen på knäna eller på tårna beroende på hur stark du är (det är lättare att stå på knäna). Ansiktet ska peka nedåt och kroppen ska vara parallell med golvet. Håll koll på att rumpan inte pekar uppåt, du ska vara rak som en planka från huvudet ner till fötterna/knäna.

POPULÄRA PRODUKTER

RELATERADE BLOGGINLÄGG

Tack för din anmälan!

Close
Få erbjudanden först och 15% rabatt
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!