• Goda produkter med få kalorier
  • Snabba leveranser
  • Säker betalning med Klarna
Close
veganskt glutenfritt bröd

Detta är ett recept på ett glutenfritt veganskt bröd, med nyttiga fetter och hög proteinhalt! Receptet räcker till ett bröd som kan delas i 18 skivor.

  • Portioner 18
  • Tillagningstid 01:00:00
  • Kalorier

Ingredienser:

  • 4 msk chia frön
  • 2,75 dl vatten
  • 1 msk psylliumfrön, pulver
  • 4 dl mandelmjöl
  • 2 dl pumpa frön
  • 3 msk sesamfrön
  • 1 kopp hela linfrö
  • 0,5 dl hela mandlar
  • 0,5 dl glutenfri havremjöl
  • 1,5 tsk bröd kryddor
  • 1 tsk salt
  • 1,2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk fiber sirap guld

Gör såhär:

  1. Ställ ugnen på 175 grader
  2. Blanda chiafrön och 1,75 dl vatten - låt det svälla i 10 minuter
  3. I en annan skål, rör om 1 dl vatten med psylliumfrön. Det sväller snabbt.
  4. Lägg alla andra ingredienser i skålen med psylliumfröblandningen
  5. Lägg sedan till den svullna chian
  6. Rör samman hela degen, blanda noggrant, helst i en bakmaskin eller med händerna
  7. Klä en liten form med bakpapper (20x10cm eller motsvarande) och fyll med degen
  8. Tillaga i botten av ugnen i 1 timme
  9. Låt vila

Per portion:

Kalorier: 167
Fiber (g): 4,7
Proteiner (g): 6,3
Fett (g): 13,9
Kolhydrater (g): 3.1
Socker (g): 0,8

Serveringar: 18
Beredningstid: 60 min
Typ av recept: Bröd

Recept av Evelina Söderholm

Relaterade Blogginlägg