• Goda produkter med få kalorier
  • Snabba leveranser
  • Säker betalning med Klarna
Close

Nu finns det till och med på pränt, det vi har hävdat, samt slagit ett slag för så länge! Att träna utomhus gör gott för både kropp och själ! Utomhusträning är inte bara en skön omväxling i största allmänhet för nu är det även vetenskapligt bevisat att det har positiva hälsoeffekter!

Ett engelskt forskarteam verksamt vid Peninsula College of Medicine and Dentistry har utfört en omfattande studie där de har sammanställt ett antal tidigare undersökningar rörandes hur inomhus- samt utomhusträning påverkar den enskilda individen. I ett fysiskt perspektiv men även ur ett psykiskt perspektiv. Och svaret är entydigt och odelat positivt! Träning utomhus, och det oavsett vilken typ av träning det rör sig om, har en uteslutande positiv påverkan på den enskilda utövaren!

Utomhusträning visade sig bland annat ge en starkare känsla av förnyelse och skapade mer energi samt ett positivt engagemang i största allmänhet. Träningen hade även en positiv påverkan på ilska, aggressioner och depressioner som minskade i takt med samma träning.

De personer som ingick i studien upplevde mer generellt en ökad glädje och mer tillfredsställelse. Därmed kände sig samma personer mer motiverade att upprepa samma aktivitet. Det är kanske inte så konstigt att läkare redan idag ordinerar patienter utomhusträning i form av löpning och promenader som behandling vid exempelvis depressioner.

Relaterade Blogginlägg