• Goda produkter med få kalorier
  • Snabba leveranser
  • Säker betalning med Klarna
Close

Att det inte är hälsosamt att vara överviktig vet alla, men vi är kanske inte alltid medvetna om hur pass skadligt det är. Enligt Världshälsoorganisationen WHO är övervikt faktiskt ett av de största hoten mot hälsan i västvärlden. Men redan en viktminskning på 5–10 procent har positiv inverkan på din hälsa.

Bukfetma är den mest skadliga typen av fetma. Den leder bland annat till en betydligt ökad risk att insjukna i diabetes typ 2. Det ideala midjemåttet för kvinnor är under 80 centimeter och för män under 90 centimeter. Om midjemåttet för en kvinna överstiger 90 centimeter och för en man 100 centimeter är det alarmerande ur hälsoperspektiv.

Trots detta är väldigt många personer överviktiga. Vi vet så väl att vi borde gå ned i vikt, men tar ändå inte tag i problemet. Kanske för att viktresan känns lång.

Då kan det vara skönt att höra att man inte behöver gå ned tiotals kilo i vikt för att uppnå positiva hälsoeffekter. Redan en viktminskning på 5–10 procent har positiv inverkan på din hälsa. En person som väger exempelvis 80 kilo behöver bara gå ned 4–8 kilo för att få en markant förbättrad hälsa.

En viktminskning påverkar kroppen positivt på många sätt. Blodtrycket sänks, det onda LDL-kolesterolet och triglyceridhalten i blodet sänks samtidigt som mängden gott HDL-kolesterol höjs, symptom vid kranskärlsjukdom eller artros lindras, astmapatienters lungfunktion förbättras och risken att insjukna i diabetes typ 2 minskar. För att bara nämna några av alla bra saker som händer i vår kropp när vi tar tag i övervikten.

Nutrilett är en äkta vän att ta med sig på viktresan. Med Nutriletts lågkalorimåltider går du snabbt och säkert ned i vikt. Måltiderna bygger på den vetenskapligt testade VLCD-dieten, Very Low Calorie Diet. Resultaten visar entydigt att Nutrilett är både effektivt och hälsosamt.

POPULÄRA PRODUKTER

RELATERADE BLOGGINLÄGG

Tack för din anmälan!

Close
Få erbjudanden först och 15% rabatt
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!