• Supergoda produkter med få kalorier
  • Gratis frakt över 400kr
  • Säker betalning med Klarna

Ät dig smal: våra tips

Ät dig smal

Att gå ner i vikt utan träning är för många en önskedröm som kan vara svår att nå. Alla kan dessutom inte få en helt platt mage eftersom det till stor del är genetiskt. Men självklart kan du få en plattare mage med hälsosam kost och motion, säger Marie Brochmann, kostrådgivare.

 

Ät dig smal och få platt mage

Du kan inte punktbränna bort magen med träning, utan det är en viktminskning som behövs. Tänk på att äta grönsaker vid varje måltid så att du äter dig mätt utan att få i dig för många kalorier. Täck gärna halva tallriken med grönt, det är en bra start. Lägg sedan till ett protein som kött, fisk, ägg, mejeriprodukter och spannmål. Proteinet hjälper till att bevara muskelmassa, upprätthålla din ämnesomsättning och hålla dig mätt längre så du inte får lust att äta annat mellan målen.

Se till att magen mår bra

Kosten har stor betydelse för hur magen ser ut och mår. En svullen mage är ingen platt mage.

Ät så här för att magen ska må bra:

  • Ät mindre och regelbundna måltider. Stora måltider ger mycket att smälta på en gång och kan därför ge symtom som buksmärtor och uppblåsthet.
  • Ät lagom med fibrer, för mycket eller för lite fibrer kan vara en orsak till svullen mage och även förstoppning. Kom ihåg att dricka rikligt med vatten när du äter fiberrika livsmedel.
  • Prova goda tarmbakterier som probiotika, de är bra för intestinal hälsa och förbättrar balansen av bakterier (bakteriella kompositionen i mag-tarmkanalen). Produkterna ska vara baserade på mjölksyrabakterier (synret mjölk biolam cultura, BioQ, Activia, Actimel, yoghurt, ost och surdegsbröd).

Har du generella problem med uppblåsthet, förstoppning, diarré eller liknande bör du alltid kontakta din läkare. Man bör alltid kontrollera kroniska tarmsjukdomar innan man ändrar sin diet. Stora livsstilsförändringar ska alltid ske i samråd med läkare eller nutritionist.

Sammanfattningsvis kan alltså alla få en plattare mage. Det handlar helt enkelt om att välja rätt kost och låta musklerna få jobba ordentligt.

Lycka till!

Tack för din anmälan!

MISSA INGA ERBJUDANDEN!
15% rabatt och förtur till kampanjer - prenumerera på nyhetsbrevet!

Din vara har lagts till i varukorgen. För att ta del av rabatten måste du vara inloggad som medlem.
LOGGA IN eller BLI MEDLEM